nederlandsgebreid

home | patronen | blog | stekenalbum | Christine

 

Christine Sluter

kantjes-christine

In mei 2022 publiceerde ik mijn eerste boek, 'De kantjes van Christine', gebaseerd op het oudste breiboek van Nederland uit 1843.
Dit boek is helaas niet meer verkrijgbaar, de eerste en tweede druk zijn volledig uitverkocht.

Inmiddels is een nieuw boek in de maak, dat zal gaan over deel 2 en 3 van Christine Sluter uit 1844 en 1845. Op dit fraai uitgevoerde gebonden boek met mouwen, mutsen en meer, kun je nu al voorintekenen. Het worden 144 pagina's met heel veel interessante kantpatronen van Christine, maar ook eigen ontwerpen. Naar verwachting zal het boek voorjaar 2023 klaar zijn.

Wil je intekenen stuur mij dan een bericht: nederlandsgebreid@gmail.com. Je krijgt dan een betaalverzoek zodra het boek naar de drukker gaat.
Het boek is in principe alleen bij mij verkrijgbaar tegen kostprijs.

Evelien Verkerk, november 2022

 
knittingpatterns

Hoofdstuk VI Christine Sluter, randen voor kousen en mutsen, 1843

Dit is een gratis download van hoofdstuk 6 uit mijn eerste boek en bevat alleen rondgebreide kantjes.

In 1843 waren de kantjes in dit hoofdstuk bedoeld voor kousen- en mutsenranden. Dit soort randen zijn natuurlijk nog altijd leuk en geschikt voor een sok of als rand langs een trui.

Dit pdf patroon bevat een legenda voor de gebruikte steken. Je kunt ze ook heen en weer breien met behulp van deze legenda.

English version:

Chapter from my first book, free download
Lace edges for stockings and caps, in English:

Chapter VI by Christine Sluter, lace edges, The Netherlands 1843

 
K2tog

Aanwijzingen uit boek 1

Dit is een gratis te downloaden pdf met de pagina's uit mijn eerste boek waarin aanwijzingen staan voor het maken van de verschillende steken uit de patronen van Christine Sluter.

Wanneer je boek 2 hebt besteld en boek 1 niet meer hebt kunnen bemachtigen, dan is dit een hoofdstuk dat je even moet doorlezen voor je aan een patroon gaat beginnen. Deze aanwijzingen zijn niet meer opgenomen in deel 2. Hierin worden onder andere de gebruikte steken en technieken uitgelegd.


 
     
   
     
     
     
     
   
     
     
   
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

 


a